postać przekształcenia liniowego
x: Znaleźć postać przekształcenia liniowego R4 → R3 takiego, że
L(1,1,1,1) = (1,3,3), L(1,0.1.0) = (1,1,−3) oraz KerL = {(0,0,z,t): z,t ∊ R}
3 sty 14:03
Adamm:
L(1,1,1,1) = L(1,1,0,0) = (1,3,3)
L(1,0,1,0) = L(1,0,0,0) = (1,1,−3)
⇒
L(0,1,0,0) = L(1,1,0,0)−L(1,0,0,0) = (1,3,3)−(1,1,−3) = (0,2,6)
L(x, y, z, t) = xL(1,0,0,0)+yL(0,1,0,0) = ...
3 sty 14:59
X: A możesz bardziej przybliżyć temat?
3 sty 19:36
x: ?
5 sty 20:39
Adamm: a potrafisz zrobić ziemniaka z buraka cukrowego?
5 sty 20:46
x: Dowcipny

− nie możesz w skrócie wytłumaczyć?
5 sty 20:51
Adamm:
to nie był dowcip, po prostu nie zrobię czegoś bez czyjejś inicjatywy
nie wiem co mam ci tłumaczyć, a nie chce mi się tłumaczyć wszystkiego
jak dziecku
5 sty 21:27
X: Ok, dam radę − w celu sprawdzenia się możesz podać ostateczny wynik?
5 sty 21:40