1 | ||
x1 + x2 = | ||
3 |
1 | ||
an = ( | )n | |
3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
ciąg: | + | + | ... => q = | |||||
3 | 9 | 27 | 3 |
| 1 |
| ||||||||||||||||||||||
Sn = | * | = | −−−−−> i nie wiem jak to | |||||||||||||||||||||
| 3 | 2 |
1 | ||
a1 = | ||
3 |
1 | ||
q = | ||
3 |
a1 | ||
S = | ||
1 − q |
1 | ||
A dobra bo to z szeregu geometr. czyli wyjdzie | dzięki za pomoc ![]() | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |