Materiał
Matematyk: Ludzie ogarnijcie się!
Co chwilę czytam komentarze, że jakiś dział ktoś miał w liceum a na stronie oznaczono, że to
materiał ze studiów. Wszystko tutaj było zrobione według wytycznych CKE, jak Jakub przecież
zaznaczył.
Nie wiem jak tacy ludzie w ogóle dotarli do tego poziomu nauczania.
29 gru 14:24
ABC:
a ja nie mam pojęcia skąd ty się urwałeś , w dobrych liceach robią o wiele więcej niż wymagania
CKE
29 gru 14:40
Matematyk: I kolejna osoba co nic nie rozumie...
Oczywiste jest, że w wielu szkołach przerabiany jest materiał spoza zakresu CKE. Mi chodzi o
komentarze: "jak to materiał ze studiów, przecież miałem to w liceum?!". Ludzie nie rozumieją,
że te "kropeczki" oznaczające poziom były zrobione na podstawie wytycznych CKE.
29 gru 17:15
Blee:
A mógłbyś podać przykład takiego komentarza?
Zapewne są to komentarze typu: "to teraz jest na studiach? Ja to miałem w liceum" przez
użytkowników, którzy swoje dni w szkolnej ławce mają daleko za sobą i są po prostu zdziwieni
spadającym poziomem nauczania w liceum. Nie chcą w ten sposób 'wrzucać' autorowi wątku, co po
prostu pokazują swoje zdziwienie.
A przy okazji −−− chcesz mi powiedzieć, że "te kropeczki" oznaczają poziom ... coś mi się nie
chce wierzyć, żeby w liceum (obecnie) były całki w programie w momencie w którym już za moich
czasów ich w programie nauczania nie było (to że je robiliśmy, to już inna para kaloszy). Tak
więc − spokojnie, nie gorączkuj się tak.
29 gru 17:27
29 gru 20:52
jc: E tam, w szkołach na pewno są wzory na kwadrat sumy i różnicę kwadratów oraz 3 potęg,
uczniowie się uczą działań na ułamkach, i wiele innych rzeczy.
Nawet nie wiesz, jakie bzdury potrafią pisać studenci.
To, czy coś jest w programie, czy nie często nie ma większego znaczenia.
29 gru 21:13