2r+2l | ||
Pole ΔABC: P=Rp, p= | ⇒p=r+l | |
2 |
rH | r2H2 | |||
to R= | R2= | |||
r+l | (r+l)2 |
Vk | 4r3H3 | 4rH2 | |||
=.......= | = | ||||
Vst | r2H(r+l)3 | (r+l)3 |
Pk | 4R2 | 4rH2 | |||
= | = ....= | ||||
Pst | r(r+l) | (r+l)3 |
r | R | Rx | |||
= | −> r = | ||||
x | l | l |
Vk | r3 | R3x3 | Rx3 | |||||
3) | = 4 | = 4 | = 4 | |||||
Vst | R2H | l3R2H | l3H |
Pck | r2 | R2x2 | Rx2 | |||||
4) | = 4 | = 4 | = 4 | |||||
Pcst | R(R+l) | l2R(R+l) | l2(R+l) |
r | R | ||
= | ⇔ xR = l*r ⇔ xR + x*l = l*x + l*r ⇔ xR + x*l = l*H ⇔ | ||
x | l |
x | 1 | Rx3 | Rx2 | |||||
⇔ | = | ⇔ 4 | = 4 | |||||
l*H | R+l | l3H | l2(R+l) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |