współrzędne wektora w bazie przestrzeni liniowej
x: Wyznacz współrzędne wektora v w pewnej bazie przestrzeni liniowej V
a) V = {[x, y, z, t ] : x − 2y + 3z + t = 3x − 5y + 4z + 4t=0}, v = [5, 7, 2, 3 ]
b) V = { [x, y, z, t, u ]: x – y + z – t + u = x – y + z – t − u = 0 }, v=[1, 4, 4, 1, 0 ]
21 gru 20:51
x: Znaleźć generatory, bazę i wymiar przestrzeni liniowej:
a) V =
lin{(1,0,2, −1,1), (1,1,2, −1,1), (2,0,4, −2,2), (3,2,2,3, −1), (1, −1,4, −4,3)}
b) V= {(x − y, z − x, x + y − 2z, y − z): x, y, z ∈ R}
c) V = {(x, y, z,t) ∈ R4: x + 2y − z + t = x + y = x − y + t}
21 gru 20:54
x: Sorki, tonie do tego zadania, poproszę o podpowiedź
21 gru 20:55
Blee:
ale podpowiedz do czego
21 gru 20:57
x: do pierwotnej treści
21 gru 21:05
x: pomoże ktoś?
22 gru 13:17