matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz równanie stycznej
Adam:
Cześć, mam z tym zadaniem problem, czy mógłby ktoś pomóc?
1
1
Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x) =
w punkcie x
0
=
x
2
2
21 gru 08:21
Bleee:
A jaki KONKRETNIE problem masz? Podstawiasz do gotowego wzoru
21 gru 08:42
salamandra:
−2
f’x=
pochodna
x
3
wzór na styczna: y= f’(x0)(x−x0)+f(x0)
21 gru 09:48
a7:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/194.html
21 gru 13:28
janek191:
21 gru 16:42