f(x)=a/x
TłumokMatematyczny: | | 23 | | 3 | |
czemu funkcja y=− |
| to nie jest ta sama funkcja co y=− |
| x ? |
| | x | | 2 | |
17 gru 17:31
Jerzy:
Bo mają różne dziedziny.
17 gru 17:35
TłumokMatematyczny: wiem, bo sprawdzilam w photomath ze te funkcje wygladaja inaczej, ale nie chcialam miec takiego
brzydkiego ułamka więc pomnożyłam przez odwrotnosc... więc czemu te funkcje nie są takie samo
tylko po prostu zapisane w innej postaci
17 gru 17:38
17 gru 17:46
TłumokMatematyczny: aa już rozumiem dziękuje
17 gru 17:48