Prosta o równaniu y = a ma dokładnie jeden punkt wspólny z wykresem funkcji
krzysiek: Prosta o równaniu y = a ma dokładnie jeden punkt wspólny z wykresem funkcji kwadratowej
f (x) = −x2 + 6x −10. Wynika stąd, że a=
23 lut 15:59
Antek:
7 mar 18:09
Eta:
a=−1
7 mar 18:12
Jerzy:
a = f(−3)
7 mar 18:13
Jerzy:
Upss... a = f(3)
7 mar 18:15
Eta:
f(+3)
7 mar 18:16
ICSP: FAKTY!
7 mar 18:16
Eta:
TVN ?
7 mar 18:17
ICSP: Broń boże
7 mar 18:19
Eta:
7 mar 18:20
Saizou :

y = y
w = f(3) = −1 → a = −1
7 mar 18:22
Goblin:

f(x)=−x
2+6x−10
lub y
w=q= f(x
w)
f(3)=−3
2+6*3−10=−9+18−10=−1=y
w
Stad prosta o rownaniu y=−1 ma dokladnie jeden punkt wspolny z wykresem tej funkcji
7 mar 18:26