Asymptoty + Dziedzina
Monika:
a)wyznacz dziedzinę
b) wyznacz asymptoty funkcji
Nie mam odpowiedzi, więc będę wdzięczna za pomoc
16 gru 15:02
Bleee:
A z czym dokładnie masz problem? Z wyznaczeniem dziedziny?
16 gru 15:02
Jerzy:
A wiesz może , co to jest dziedzina funkcji ?
16 gru 15:05
Monika: Tak, wiem
chodzi mi tylko o poprawny wynik
Wyszło mi
a) D = R/{−1}
b) pionowa to x= −1 obustronnie
i ukośna to y = x −1
Czy to się zgadza ?
16 gru 15:07
Jerzy:
Zgadza się.
16 gru 15:09
Bleee:
Zgadza się.
To widzisz, wystarczyło podać że chcesz się upewnić.
16 gru 15:09