16 gru 12:33
ite: tak
16 gru 12:46
Rowny: W jaki sposób?
16 gru 13:06
16 gru 13:10
Rowny: Za dużo niewiadomych w tym sposobie
16 gru 15:09
ite: Masz rację, nie zwróciłam uwagi, że to nie jest romb.
16 gru 15:40
Mila:

O to chodzi?
16 gru 16:02
16 gru 16:28
Mila:
Mam widoczny tylko punkt (c), czy tu trzeba obliczyć pole?
16 gru 16:43
Mila:
Będę po 19.
16 gru 16:56
Rowny: Tak, trzeba policzyć pole tylko rownolegloboku w C).
h = ~12,3
16 gru 17:43
Mila:
Co tam pisze w poleceniu?
To mi wygląda na romb.
16 gru 18:44
ICSP: Bok BC możesz wydłużyć dowolnie, więc pole nie jest określone jednoznacznie.
16 gru 18:50
Mila:
W ΔDEC:
h=16*sin50
1) jeśli b=16 to P ≈16*12,3
2)jeśli b≠16 to nieskończenie wiele rozwiązań,
x=16*cos50
b>0
(x+b)
2+h
2=b
2+16
2+2*16*b 130
o
(16cos50
o+b)
2+(16*sin50
o)
2=b
2+256+32*b*cos130
o
równanie tożsamościowe
16 gru 19:01