matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
mat:
Na bokach AD i CD rombu ABCD obrano odpowiednio punkty E i F tak,że |AE|=|DF| Przez punkty E i F poprowadzono proste prostopadłe do przekątnej AC,które przecięły ją odpowiednio w punktach N i M
|AC|
Wykaż,że |MN|=
2
15 gru 22:10
a7:
AC
MN=
2
ΔEGD jest przystajacy doΔFMC (bkb) EG=MC AN+EG=AS AS+SC=AC AN=MS MN=AN+MC AN+MN+MC=AC MN+MN=AC
AC
MN=
c.n.w.
2
15 gru 23:05
a@b:
ΔANE ≡ ΔDKF z cechy (kbk) to |AN|=|KF|=y
|AC|
|NM|=f−y+y ⇒|MN| =f =
2
c.n.w.
15 gru 23:09
a7:
cecha kąt bok kąt
15 gru 23:09
a@b:
15 gru 23:10
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick