matematykaszkolna.pl
ciało NieTraceNadziei: czesc, moge liczyc na pomoc?
 a+B 
Jakie własności w zbiorze liczb wymiernych ma działanie a*b=

2 
(wewnętrzność, łączność, istnienie elementu neutralnego, przeciwnego, przemienność) gwiazdka to gwiazdka dzięki jeśli ktoś poświęci chwilę żeby to poprawnie rozpisac
15 gru 01:02
NieTraceNadziei: w liczniku małe b*
15 gru 01:04
15 gru 02:47
NieTraceNadziei: nie rozumiem tego co tam jest napisane
15 gru 15:26
ABC: no to masz problem bo prościej się tego nie da wytłumaczyć
15 gru 15:31
A'Mo:
15 gru 15:53
a7: może tu (prostszy przykład): https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=198989
15 gru 15:58
a7: Pewno masz braki w teorii, zajrzyj do linku https://www.fuw.edu.pl/~suszek/pdf/AlgebraIR_Skrypt.pdf lub tutaj http://sc.im.uj.edu.pl/images/videos/wstep.pdf (np. str.6)
15 gru 17:50
ite: a7 : ) masz anielską 👼🏽 cierpliwość do wszystkich, którym nie chce się korzystać z wyszukiwarek.
15 gru 20:54
a7: ite : ) ja to lubię (to po pierwsze), a ludzie często nie umieją szukać skutecznie informacji i to jest moje założenie (to po drugie), ja sama jak coś potrzebuję to by mi się przydał taki researcher informacji w jakiego tutaj się "bawię" gdybym była przekonana, że to tylko lenistwo tych ludzi to bym się tak nie wysilała, inni też tu z anielską cierpliwością odpowiadają i to od lat, gdyby nie to, że właśnie niektórzy inni są tu takiej dobrej woli i mogę się dowiedzieć różnych rzeczy− ciekawostek i nie tylko, to by mi się nie chciało, bo bym uznała, że nie ma tu czego szukać
15 gru 21:20
ite: Założenie drugie, że ludzie często nie umieją szukać skutecznie informacji, nie wydaje mi się uzasadnione. Jak chcą gdzieś dojechać, to znajdują połączenia, godziny otwarcia i adresy znajdują, grupy na fb znajdują. Generalnie wszystko znajdują : ))) chyba że ktoś może to za nich zrobić, wtedy przestają znajdować.
15 gru 21:34
a7: no nie wiem, no własnie to forum jest takim punktem informacyjnym poniekąd, nie?
15 gru 21:36
ite: tak jest emotka
15 gru 21:46
a7: a w linkach naukowych i szkolnych często ludzie nie umieją się tak obracać jak w snapchatach i facebook'ach, GPS−ach, smartphonach nawet na tej stronie na tym forum zadankowym dużo osób zadaje pytania takie , że widać, że nie umieją się często poruszać tutaj i znajdować info w ramach materiałów na tej stronce i stąd moje założenie, że nie są leniwi, a nie umieją no i nie mam im za złe, że zadają pytania, bo może się uda na skróty i szybciej, a na forum działają różne mechanizmy i czasem i tak się nie dowiadują tego, co chcieli, o co pytali, nie? Myślę, że jak podeślę komuś linka raz i drugi, to może ten ktoś sam zauważy jakie to proste. Zauważyłam, że jest mniej pytań o zadanka które łatwo znaleźć w pierwszym wyszukiwaniu ....
15 gru 22:01
ite: Ja też zaglądam do linków, które podajesz, więc się bardzo cieszę, że ktoś coś dla mnie znalazł! Zastanawiam się tylko, czy jak ktoś już tu dotarł i dał radę wpisać zapytanie, to jest tak bardzo zagubiony w internecie ?
15 gru 22:37
a7: nie w internecie tylko w matematyce, ech....emotka
15 gru 22:39