zapisz w postaci potęgi liczby 2
dainee: Czy ten wynik jest poprawny?
Zad. Zapisz w postaci potęgi liczby 2
16 * √12 * 4√8
wynik = 16 4√2
14 gru 18:29
mat:
..=164√2= 24*21/4= 217/4
14 gru 18:33
Pytający:
Nie jest poprawny (poza tym nie zapisałeś w postaci potęgi dwójki).
14 gru 18:34
a7:
16=2
4 √2=2
12 4√8=2
34
2
214
14 gru 18:50
mat:
@a7
√1/2=2−1/2
Odp jak podaję wyżej
14 gru 18:57
dainee: czyli wynik @mat jest poprawny tak?
14 gru 19:13
a7: tak u
mat'a ok u mnie chochlik
14 gru 19:18
dainee: dzięki!
14 gru 19:20