1 | 1 | |||
Mam problem z przekształceniem tego równania, doszedłem do momentu | = | +x nie | ||
y2y' | x |
dy | ||
wiem czy to dobrze i jak do przekształcić do postaci | . Proszę o pomoc | |
dx |
x | ||
y2dy = | dx | |
1 + x2 |
2x | ||
Calka po prawej stronie : 0,5 ∫ | = 0,5 ln( 1+x2 ) | |
1+x2 |
x | ||
to mam obliczone, chodzi mi jak wyznaczyć z (1+x2)y2y'=x; y2 dy= | dx | |
1+x2 |
1 | ||
∫y2dy = | y3 | |
3 |
dy | ||
A, tu cię boli: y’ = | ||
dx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |