Mnożenie kwadratów, sześcianów..
RandomSoul:
x
2 * y
2 =

x
3 * y
3 =

x
4 * y
4 =

To są moje, mam nadzieję, jedyne braki potrzebne mi do ogarnięcia wzorów Viete'a, a za nic nie
mogę znaleźć bądź przypomnieć sobie wzorów na te mnożniki :c
13 gru 22:04
Adamm:
xn*yn = (xy)n
13 gru 22:04
RandomSoul: Adamm, czyli nie da się już tego bardziej rozbić? Stosowałem właśnie tą metodę, ale nadal nie
wychodził mi dobry wynik.
Bonusowe pytanko:
Jeżeli xn*yn = (xy)n
x*y = c/a
to będzie: xn*yn = (c/a)n ?
13 gru 22:07
a7: | | c | | c | |
x1*x2= |
| x1n*x2n=( |
| )n |
| | a | | a | |
13 gru 22:09
Adamm: tak
13 gru 22:09
RandomSoul: Dziękuję wielce.
13 gru 22:10