matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześcian
sylkaa:
Pole powierzchni całkowitej sześcianu wynosi 180 cm
2
. Jaką długość ma krawędź tego sześcianu?
23 lut 13:37
Godzio:
6a
2
= 180 a
2
= 30 a =
√
30
23 lut 14:02
sylkaa:
dziękuję
23 lut 14:46