matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice jednostronne
dorka123:
Wyznaczyć jednostronne granice funkcji y=arctg
1
x
w x
0
=0
12 gru 16:32
a7:
12 gru 19:40
a7:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=lim+arctg%281%2Fx%29++as+x-%3E0%2B
π
lim
x→0
+
arctg
1
x
=
2
π
lim
x→0
−
arctg
1
x
=−
2
12 gru 20:01