granice
alien:P: GRANICE


alien

: ciekawe zadanko mam tu granice funkcji do obliczenia
lim
23 lut 12:54
kaś: de Hospital
−3x22x−1= −3*168−1=−487
23 lut 13:50
b.: de l'Hospital nie bardzo, bo licznik dąży do 27−64=−37, a mianownik do 0;
granica nie będzie istniała (policz granice jednostronne)
23 lut 14:03
alien:P: ale jak

?
23 lut 14:37
alien:P: nie wiem jak to rozlozyc
23 lut 14:39
Mickej: hmmm
Kaś wiesz jaki jest warunek konieczny z korzystania reguły D'Hospitala

?
Rozpisz licznik z różnicy szescianów mianownik zapisz w postaci iloczynowej jak to zrobisz to
zobaczysz sam co dalej albo ci napisze
23 lut 17:00
kaś: de l'Hospital faktycznie NIE, ale z rozpisania też nie wychodzi w liczniku jest 3 −x, a
wmianowniku x +3
23 lut 19:47
dr. Hannibal Lecter: widze ze to nie jest granica ciagu tylko funkcji jakies tam xD chyba homograficznej ale ja
liczac po swojemu wlasna teoria wyniuchalem ze to chyba bedzie −oo
24 lut 12:05