df | ||
Zbadaj istnienie i ciągłość pochodnej cząstkowej | w punkcje (0, 0) | |
dy |
x3 y2 | ||
, (x, y) ≠ 0 | ||
(x2 + y2)2 |
0 | ||
fy(0, 0) = limy→0 | = 0 dla y→0− i y→0+ | |
y5 |
2x3 y | ||
tu jest ta pochodna | ||
4x2 y +4y3 |
2x3 y | 2x2 y | |||
lim(x, y)→(0, 0) | = lim(x, y)→(0, 0) x * | = | ||
4x2 y +4y3 | 4x2 y +4y3 |
2x5y−2x3y3 | ||
f'y = | ||
(x2+y2)3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |