δf | δf | |||
Oblicz pochodne cząstkowe | (0,0) , | (0,0) jeśli istnieją | ||
δx | δy |
1−cos(3x2 + y2) | ||
dla x≠0 | ||
x3 |
df | f(h, 0)−f(0, 0) | ||
(0, 0) = limh→0 | = ... | ||
dx | h |
df | f(0, h)−f(0, 0) | ||
(0, 0) = limh→0 | = ... | ||
dy | h |
df | ||
To wiem, teraz mam takie pytanie, czy | nie istnieje? bo nie jestem pewien | |
dy |
df | ||
dy |
0 | ||
chyba że to po prostu limh→0 | czyli = 0 | |
h |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |