matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
dainee:
rozwiąż równanie a) w(x) = x
4
− 2x
3
− 3x
2
= 0 b) w(x) = 20x
5
+ 14x
4
+ 2x
3
= 0
11 gru 17:18
ABC:
a)x
2
(x
2
−2x−3)=x
2
(x+1)(x−3)
11 gru 17:23
Mila:
20x
5
+ 14x
4
+ 2x
3
= 0⇔ 2x
3
*(10x
2
+7x+1)=0 dalej sam
11 gru 19:56