Funkcja kwadratowa
KLAUDIA : Najmniejszą wartością funkcji kwadratowej f jest liczba 4, a wierzchołek paraboli będącej jej
wykresem należy do prostej o równaniu x=−3. Funkcja f może być opisana wzorem:
A f(x) = (x−4)2−3
B f(x) =(x+4)2−3
C f(x)=(x−3)2+4
D f(x) =(x+4)2+4
11 gru 15:29
ICSP: E f(x) = (x+3)2 + 4
11 gru 15:30
a7: C
11 gru 15:34
a7: a jednak nie bo to przesunięcie w lewo a nie w prawo czyli ICSP miał rację myślałam że żartuje
dając odp której nie ma
11 gru 15:36
KLAUDIA : W tym ostatnim miała być liczba 3 a nie 4 w nawiasie.
11 gru 15:42
a7: czyli D
11 gru 15:46