3n | ||
an=( | )n+4 | |
3n−1 |
1 | ||
(1− | )−n i nie wiem co dalej jak jest minus,pewnie sobie komplikuje | |
3n |
3n | −1 | 1 | ||||
( | )n+4 = (1 + | )n+4 = (1 + | )(1−3n)*(n+4)/(1−3n) → ![]() | |||
3n−1 | 3n−1 | 1−3n |
3 n | 3 n − 1 | |||
an = ( | )n +4 = ( | ) − n − 4 = | ||
3 n − 1 | 3n |
3 n | 1 | |||
= ( | )4*(1 − | )−n = | ||
3 n −1 | 3n |
1 | 1 | ||||||||||||
= ( | )4* ( | )13 | |||||||||||
1 − 13n |
|
1 | ||
lim an = 1*3√ | = 3√e | |
e−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |