c | ||
symetralna odcinka BC dzieli go na dwie równe części pod kątem prostym, zatem d= | =√13 | |
2 |
x+y | 6 | 3√13 | ||||
cosα= | = | = | ||||
c | 2√13 | 13 |
d | √13 | |||
cosα= | = | |||
x | x |
13 | 5 | |||
porównujemy prawe strony obu równań i otrzymujemy, że x= | , więc y= | |||
3 | 3 |
x | 13 | 3 | 13 | ||||
= | * | = | |||||
y | 3 | 5 | 5 |
13 | ||
13:5= | ||
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |