1 | ||
1. n√ | ||
n |
2n*9n | ||
2. | ||
(n!)2 |
1 | 1 | |||
3. sin( | )*cos( | ) | ||
n | n |
1 | ||
4. n*sin( | ) | |
n2 |
| ||||||||||||
5. | ||||||||||||
121 |
n2+3n+2 | ||
A w 5. lim | =∞ ? | |
2 |
1 | ||
I czy lim sin( | ) = 0 ? | |
n |
sinx | ||
bo limx→0 | = 1 | |
x |
an | an | |||
Więc dla n>a+1 mamy | ≤ c* | → 0, gdzie c to jakaś stała | ||
n! | (a+1)n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |