Dane sa proste . Kolos
Karol: Znaleźć równanie prostej H przechodzące przez punkty B(4,−1,2) C(1,0,3) D(2,2,2)
Wyznaczyć pu której symetryczny do punktu A (0,0,0) względem płaszczyzny H
Wyznaczyć objętość sześcianu ABCD
10 gru 14:00
Blee:
czy aby na pewno znaleźć należy równanie
PROSTEJ H
10 gru 14:04
Blee:
napisz porządnie treść zadania
10 gru 14:04
Karol: Znaleźć równanie płaszczyzny H przechodzące przez punkty B(4,−1,2) C(1,0,3) D(2,2,2)
Wyznaczyć pu której symetryczny do punktu A (0,0,0) względem płaszczyzny H
Wyznaczyć objętość sześcianu ABCD
Przepraszam za błąd
10 gru 14:11
Mila: B=(4,−1,2) ,C=(1,0,3) ,D=(2,2,2)
1) BC→=[−3,1,1]
BD→=[−2,3,0]
n→=[−3,1,1] x [−2,3,0]= [−3,−2,−7] || [3,2,7]− wektor normalny płaszczyzny
Równanie płaszczyzny BCD:
H: 3*(x−4)+2y+1+7*(z−2)=0⇔
H: 3x+2y+7z−24=0
===================
2) Punkt symetryczny znajdź sam.
3) Chyba chodzi o objętość czworościanu ABCD?
10 gru 18:51