matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
TłumokMatematyczny:
Rozwiąż równanie. a) x
3
+2x
2
+|5x+10|=0 b) 2*|2x
2
−5|−x
3
+7x=0 Czy oba te przykłady robi się przedziałami?
9 gru 20:53
janek191:
x
2
*( x + 2) + 5*I x + 2 I = 0 Pewnie tak
9 gru 21:05