logarytmy
Agula: | | log236*log336 | |
Oblicz |
| |
| | log236+log336 | |
23 lut 11:01
kaś: log3 36=log2 36 / log2 3
log2 36 =a
(a*a/log2 3) / (a+a / log2 3) = a/ (log2 3+1)=log2 62 / (log2 3 +1)=2(log2 2 + log2 3)
/ (log2 3 +1) = 2
23 lut 14:30
Agula: wytłumaczysz mi skad sie wzielo a/(log
23+1)
23 lut 15:05
kaś: za chwilkę
23 lut 15:17
kaś: (a*a/log2 3) / (a+a / log2 3)
zapiszę to inaczej
log2 3 =b
a2b
−−−−−−−−−−−
a + ab
a2b *ba(b + 1) = ab + 1
strasznie ciężko się tu pisze albo ja jeszcze nie mam wprawy w tych wszystkich znaczkach
23 lut 15:30