matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postac algebraiczna
Burczyk:
Witam,
π
π
Jak najszybciej można sprowadzić (sin
−icos
)
4
do postaci algebraicznej?
12
12
9 gru 19:47
Saizou :
π
4π
4π
(sin
−icos{π}{12})
4
= ze wzorów Moiviera = sin
−icos
=
12
12
12
π
π
sin
−icos
=...
3
4
oblicz
9 gru 20:00
Burczyk:
Racja, dzięki
9 gru 20:03
janek191:
π
cos
3
9 gru 20:04
Saizou :
prawda, źle wbiłem z klawiatury numerycznej
9 gru 20:05