Zadanie 3
Franek: Korzystaj¡c z defnicji zbadaj różnowartościowość podanych funkcji na podanym zbiorze:
(a) f(x) = 2x3 − 1 dla x ∈ R,
(b) f(x) = 2x/x−1 dla x ∈ (1, +∞).
8 gru 13:03
jc: f(x)=2x/x − 1=2−1=1, funkcja stała jest monotoniczna (wykluczamy 0).
8 gru 13:05
ABC:
| | 2x | |
jc widzę formalistą się stałeś  założenie że gość nie potrafi napisać |
| jest dość |
| | x−1 | |
sensowne
8 gru 13:19
jc: Wiem, że kolejność działań jest sprawą umowną, ale takie umowy są potrzebne,
aby się porozumieć.
8 gru 13:23
Jerzy:
Jakoś wczoraj nie przeszkadzał Ci zapis całki bez znaku całki i zapisu różniczki.
8 gru 13:26
8 gru 13:28