Narysuj zbiór na płaszczyźnie zespolonej
Haloalo: {arg(z−1−i)=|z−1−i|}.
Nie mam pojęcia jak zacząć...
7 gru 18:24
Blee:
Arg(z) = |z|(cosΦ + isinΦ)
więc masz:
w = z − 1 − i
L = Arg(w) = |w|(cosΦ + isinΦ)
= |w| = P ⇔ cosΦ + isinΦ = 1 ⇔ e
iΦ = 1 ⇔ Φ =

i ciągniesz dalej
7 gru 18:44
Haloalo: Nie rozumiem trochę dlaczego arg(w) ma być równy |w|(cosΦ+isinΦ)... przecież arg(w) to właśnie
Φ.
7 gru 19:06
ABC:
rozwiązywałem około rok temu to zadanie tutaj , jest to spir. Archimedesa przesunięta do punktu
1+i
7 gru 19:57