matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz m
Maciek:
Wyznacz m wiedząc, że wykres funkcji liniowej g jest prostopadły do wykresu funkcji liniowej f, jeśli:
2
f(x)=4+(6−2m)x g(x)=−
x−19
3
6 gru 15:52
Jerzy:
3
6 − 2m =
2
6 gru 15:53