matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matematyka
Matematyka:
Określ dziedzinę funkcji f:
x 3
a) f(x) =
x
2
9
x
2
−1
x
2
− 1
b) f(x) =
·
√
1 4x
√
1 4x
2
7
c) f(x) =
x
2
2x 1
1
1
d) f(x) =
√
√
−5x
2
2
3x
e) f(x) =
√
x
x
2
−4
6
f) f(x) =
|x−1|
6 gru 08:27
Blee:
ZNAKI
6 gru 08:28