matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Smuda:
2i
1
5
√3+i
1
3
6 gru 00:07
a7:
i
15
=(i
3
)
5
=−1 i
13
=((i
3
)
3
)
2
=1
1
=U{2i
1
5}{
√
2+i
13
=−
?
2
6 gru 00:38
Lady Jing:
−2i
√
3
+i
6 gru 00:40
a7:
sorki
2i
15
2*(−1)
=
=−1
√
3+i
13
2
6 gru 00:41
a7:
PS. i
2
=i
3
=−1
6 gru 00:43
Des:
i
3
= −i
6 gru 00:44
a7:
błąd i
13
=(i
3
)(i
3
)(i
2
)(i
2
)=(−1)(−1)(−1)(−1)=1 i
1
5=(i
3
)
3
(i
3
)(i
3
)=−1
2*(−1)
−2
=
=−1
√
3+1
2
6 gru 00:50
a7:
no tak zupełnie źle,
sorry
6 gru 00:54
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick