Matematyka
Sabina HELP ME!!: 1. Dana jest liczba : a−(23−4−212)2. Która z podanych wypowiedzi jest fałszywa?
a)liczba a jest dzielnikiem liczby 16
b)liczba a jest podzielna przez 4
c)liczba a jest potęga liczby 2
d)liczba a jest podzielna przez 8
2. Liczba U{21−12√3{2√3−3}2 nie należy do zbioru liczb(naturalnych,
niewymiernych,całkowitych, rzeczywistych)
3. Liczba 50 to p% liczby 80 , zatem:
a)p<70
b)p=160
c)p=42,5
d)p>62,5
4. Liczba √2−2 należy do przedziału: a(0:1) b(−1/2:1/2)c(−1:0)d(1:2)
22 lut 22:52
Dawid: zad.4
√2−2 ≈ −0,59
zatem liczba nalezy do przedzialu : c) (−1:0)
22 lut 23:00
Basia:
1.
tam chyba ma być a=....
po prostu to policz i zobaczysz, która odpowiedź jest fałszywa
2.
tak to ma być ?
3.
80 100%
50 p%
policz to
4.
√2≈1,41
√2−2 ≈ 1,41−2 = −0,59
znajdź właściwy przedział
22 lut 23:02
Sabina: 2 tak ma być , przepraszam za błędy ale pierwszy raz tutaj jestem, troszkę nie Ogarniam ,,tak
zwanie"
22 lut 23:13