Potegi
LUKI332: Cyfra jedności liczby 20172017 wynosi : Proszę o pełne wyjaśnienie
Liczba dodatnich rozwiązań całkowitoliczbowych równania x4+y4=625
5 gru 21:44
ABC:
nie rób sobie jaj z pogrzebu

x
4+y
4=5
4 wielkie twierdzenie Fermata
5 gru 21:48
a7: 2017:4=504 r 1 ostatnia cyfra będzie 7, gdyż ostatnia liczba powtarza się co 5 potęg ( to jest
metoda dla szkoły średniej)
71 ostatnia cyfra 7
72 9
73 3
74 4
75 7
76 9
...
...
...
5 gru 21:56
LUKI332: Czasem się zdarza i najlepszym . ;xxxx
5 gru 21:57
LUKI332: dziękuję
5 gru 21:58