Calka oznaczona
Prelinkaaa: Jak obliczyc granice calki jak mam takie coś sinx= 2x i co dalej? Bo musze obliczyc pole
zawarte miedzy funkcja f(x)= sinx a g(x)=2x
5 gru 21:09
janek191:
5 gru 21:11
Prelinkaaa: Czyli granica od 0 do..?
5 gru 21:14
janek191:
Czy dobrze przepisana jest treść zadania ?
5 gru 21:15
Prelinkaaa: Tak
5 gru 21:17
Prelinkaaa: Oj blad powinno byc 2sin x
5 gru 21:18
Prelinkaaa: Z gory przepraszam
5 gru 21:18
Prelinkaaa: Bo zadanie na lekcji byli skonczone na tym ze granica bedzie od 0 i x= 1/2 sin x
5 gru 21:19
Prelinkaaa: Ttlko teraz co z tym zrobic
5 gru 21:19
V: przecież czytaliście, że ma "takie coś"
5 gru 21:20
Prelinkaaa: Czyli co nie ma rozwiazania? No juz sie pogubilam
5 gru 21:38