Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiory liczb spełniających warunki
Smuda: Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiory liczb spełniających warunki
a)|z|=4
π/6 < Arg z ≤ π/3
b)|z−2|≤2
Arg z ≤ π/4
5 gru 19:01
Smuda: ktos cos? Gdyby nie było tego |z|−=4 to bym po prostu zaznaczyl obszar miedzy tymi pi 6 a pi 3
a tak to nie wiem
5 gru 19:16
Jerzy:
|z| = 4 to okrąg o środku (0,0) i promieniu 4. Odpowiednio go obetnij.
5 gru 19:36
Jerzy:
b) koło o środku (0,2) i promieniu 2. Obetnij odpowiednio.
5 gru 19:38
Jerzy:
b) o środku (2,0) oczywiście.
5 gru 19:40
Smuda: a w c) |z+i|≥1
π≤Arg z ≤3π/2
d)|z−3−4i|<5
Arg z <π/2
5 gru 20:07
Jerzy:
c) zewnętrze okręgu (−1,0) i r = 1 wraz z okręgiem
d) okrąg (3,4) i r = 5
5 gru 20:12
5 gru 20:26
Jerzy:
W pierwszym to odcinek okręgu,a nie koła.
5 gru 20:30
Smuda: Jeszcze raz. Mam zaznaczyc w srodku czy tylko ten odcinek?. w c) wszystko poza okregiem
zaznaczyc? a w d) caly okrag poza π/2?
5 gru 20:35
jc: Jak wygląda zbiór liczb z spełniających równanie |1/z + 1| + |1/z−1|=2 ?
5 gru 20:42