fds
radar: Witam,
| | 6x−6−x | |
Jak obliczyc granicę |
| w −∞? |
| | 6x+6−x | |
5 gru 00:13
radar: *w minus nieskończoności
5 gru 00:13
a7: | | | | 1−1 | |
limx→−∞ |
| =limx→−∞ |
| =0 |
| | | | 1+1 | |
5 gru 00:22
a@b:
g=1
5 gru 00:22
5 gru 00:23
a7:
−1
5 gru 00:25
5 gru 00:29
a@b:
5 gru 00:30
a7: sorki −źle chyba można w pierwszym kroku podzielić wszystko przez 6−x i wyjdzie −1
5 gru 00:31
a7: zakałapućkałam się

, sorki
5 gru 00:32
a7: ja bym w pierwszym kroku podzieliła licznik i mianownik przez ^^x a potem podzieliła jeszcze
raz przez 6
−2x i wg mnie wychodzi
| | | |
lim= |
| }= U{{U{1−6−2x}{{1+6−2x} |
| | | |
5 gru 00:46
janek191:
5 gru 08:07