Pomocy
Dorian: Mam problem z log2 3√4− log 3√2 4
^
Loga 4 znaczy pod log
Prosze o wytłumaczenie, z góry dziękuje
4 gru 21:10
janek191:
| | 1 | | 1 | | 2 | |
log2 413 = |
| log2 4 = |
| * 2 = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
4 gru 21:15
ABC:
klasycznie
log2 3√4 =x
2x=3√4
2x=41/3
2x=(22)1/3
2x=22/3
x=2/3
4 gru 21:16
a7: log
22
23=
23
| | log24 | |
loga4= |
| =2/(1/3)=6 |
| | log221/3 | |
2/3−6=−5
13
4 gru 21:17
janek191:
log 3√2 4 = x
(3√2)x = 4
213x = 22
x = 6
4 gru 21:17
Leszek: Co to jest " a" ?
4 gru 21:18
a7: a=3√2 (tak jak napisał autor w pytaniu)
4 gru 21:19
Leszek: Czyli wystarczylo napisac , ze jest to a = 3√2 , podstawa drugiego logarytmu !
4 gru 21:22
a7: no myślę, że autor pytania wiedział co mam na myśli
4 gru 21:23