π | ||
2cos(x− | )−√3 = 0 | |
4 |
π | √3 | |||
cos(x− | ) = | |||
4 | 2 |
π | π | π | −π | |||||
x− | = | + 2kπ ⋁ x− | = | + 2kπ | ||||
4 | 6 | 4 | 6 |
π | π | −π | π | |||||
x = | + | +2kπ x = | + | + 2kπ | ||||
6 | 4 | 6 | 4 |
5 | 1 | |||
x = | π + 2kπ x = | π + 2kπ | ||
12 | 12 |
−23 | −19 | 1 | 5 | |||||
x∊ (... , | π , | π , | π , | π ... ) | ||||
12 | 12 | 12 | 12 |
1 | ||
odp: x = | π | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |