matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przek. wzorow
debil:
ktos pomoze jak z k=l [1−(x−7) *b] wyznaczyc x? albo m−cx2+d kreska ulamkowa ax2 −c=c+d kreska ulamkowa ax2−c wyzncazyc x lub A=p*(1=rt) wyznaczyc r
4 gru 18:14
janek191:
Np. A = p*( 1 + r t) / : p
A
= 1 + r t
p
A
− 1 = r t / : t
p
A
1
−
= r
p t
t
4 gru 18:35