rozwiąż równanie
tom: x(x∧2x+1)=0
4 gru 17:48
tom: x(x∧+2x+1)=0
4 gru 17:50
Jerzy:
x = 0
4 gru 17:50
Jerzy:
To się ku....a zdecyduj i naucz zapisywać potęgi.
4 gru 17:52
tom: przepraszam, mam rękę w gipsie i trochę mi nie idzie
4 gru 17:53
tom: x∧2−4x−4
4 gru 18:00
a7: x2−4x−4=(x−2)2 (x−2)2=0 czyli x=2
4 gru 18:02
a7: można też liczyć deltę
Δ=16−16=0 x1=x2=2
4 gru 18:06
a7: oj źle
4 gru 18:06
a7:
x
2−4x−4=0
Δ=16+16=32
√Δ=
√32=4
√2
| | −4−4√2 | |
x1= |
| =−2−2√2 lub x2= −2+2√2 |
| | 2 | |
=====================================
4 gru 18:08
tom: dziękuję
4 gru 18:12