matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zaokrąglij do części dziesiętnych
ksm:
Zaokrąglij do części dziesiętnych
51
−
=−1
49
10
=0,2
49
189
−
=−0,9
201
16
=0,2
67
1
−
=0
49
3
−
=0
67
Ja zrobiłem to tak, ale nie wiem czy dobrze... Czy mógłby to ktoś sprawdzić i ewentualnie poprawić?
4 gru 10:06
V:
−U{51}{49 ≈ −1,0
4 gru 11:10
V:
3
−
=0,0
67
4 gru 11:10