matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc w obliczeniu krok po kroku
Anecia:
x
∫∫
D
dxdy D={ x
2
+y
2
≤ 16, x≥ 0
√
x
2
+y
2
2 gru 18:39
piotr:
r
2
∫
−π/2
π/2
∫
0
4
r cosφ dr dφ = sinφ |{−π/2}
π/2
*
|
0
4
2
3 gru 09:51
piotr:
r
2
∫
−π/2
π/2
∫
0
4
r cosφ dr dφ = sinφ|
−π/2
π/2
*
|
0
4
= 2*8=16
2
3 gru 09:54