Zbadaj liczbę rozwiązań równania w zalezności od wartosci parametru m
Aleksandra: − 1/2x2 −1/2|x|+3=m
mam graficznie to rozwiązać.
2 gru 18:37
Blee:
A problem polega na

2 gru 18:52
Aleksandra: no ine uimiem rozwiazac tego
2 gru 19:36
Des:
Po wymnożeniu obu stron przez (−2):
x
2 + |x| −6 = −2m
x
2 + |x| = 6 − 2m
f(x) = x
2 + |x|
| | ⎧ | x2 + x dla x≥0 | |
| f(x) = | ⎩ | x2 − x dla x<0 |
|
Narysuj i przyłóż prostą:
y = 6 − 2m
2 gru 19:42
ABC:

niech narysuje wykres wyjściowej i przecina prostymi równoległymi do osi x, tak się to
klasycznie robi
2 gru 19:50