MATLAB
majza: Siemanko jest ktoś kto zna się na Matlabie?
Mam za zadanie pokazać ruch punktu po Lemniskacie Bernouliego. Według mnie problem jest w
parametryzacji ponieważ z taką parametryzacją nie można narysować nawet wykresu w matlabie
który przedstawiałby Lemniskatę. Zrobiłem to w sposób następujący:
t=[0:0.01:2*pi];
a=rand;
x=(a*sqrt(2)*cos(t))/(1+(sin(t)).2);
y=(a*sqrt(2)*sin(t).*cos(t))/(1+(sin(t)).2);
comet(x,y)
Widzi ktoś jakiś problem.
Parametryzację wziąłem z Wikipedii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lemniskata_Bernoulliego?fbclid=IwAR32u0XF8WaBeIT04pqfgCkYSZqLkWxH_TIfnAb9TWkFgYjDOT2eIodjPVA
1 gru 18:44
Pytający:
Wyświetl sobie swoje x, y. To skalary. W przypisaniach zamień "/" na "./" i będzie hulać.