matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
nauqa:
√
7
−1
=
√
4−
√
7
√
2
Wykaż, że to jest równe
1 gru 16:47
janek191:
√
7
− 1
√
14
−
√
2
L =
=
√
2
2
14 − 2
√
28
+ 2
16 − 4
√
7
L
2
=
=
= 4 −
√
7
4
4
P
2
= 4 −
√
7
więc L = P
1 gru 16:54