najpierw musisz policzyc przekątną podstawy d =a√2 jezeli nie wiesz z kad to z tw Pitagorasa
d2=a2+a2
d2=2a2
d=√2a2
d=a√2 liczymy
d=4p[2}
| d | ||
cos45= | ||
| p |
| d | ||
p= | podstaw za d i cos 45 | |
| cos45 |
tak sie przejełam rysunkiem ,bo dopiero
sie uczę ,że wysłałam tutaj
Mila, które zadanie rozwiązywałaś?, bo chyba nie to.
A = (2, 4), B = (1, 5), C = (xC, yC), D(xD, yD), S = (0, −2)
S jest środkiem AC,
| 2 + xC | ||
0 = | , xC = −2,
| |
| 2 |
| 4 + yD | ||
−2 = | , yC = −8
| |
| 2 |
| 1 + xD | ||
0 = | , xD = −1,
| |
| 2 |
| 5 + yD | ||
−2 = | , yD = −9
| |
| 2 |
Wpisuję równoległoboczek i otwiera mi się strona
forum a Dzisiaj co chwilę internet mi siada.zamiast wpisac u Krafta tu napisałam