Jeszcze raz zespolone
Lancelot: Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbior liczb spełniających warunek : zz* +(5+i)z +(5−i)z*
+1 =0
z* to sprzężenie
30 lis 20:56
jc: (z+5−i)(z*+5+i)=25
|z+5−i|=5
Co to jest?
30 lis 21:03
Lancelot: Okrąg mistrzu o promieniu 5 i srodku −5+i
30 lis 21:05
janek191:
30 lis 21:06
Lancelot: Nie wiem jak Ty doprowadzasz do takiej postaci ja nie umiem
30 lis 21:06
Lancelot: jc jak to zrobiłeś coś powylaczales?
30 lis 21:18
jc:
zz* + az + bz* + ... = (z+b)(z*+a) + ...
30 lis 21:38